viernes, 19 de octubre de 2018

AITOR Y MARÍA presenten 'La tierra de los niños'




AITOR Y MARÍA 
'La tierra de los niños' 
Ja està disponible el debut d'Aitor y María, una primera obra auto-produïda amb sorprenent maduresa
 S'han confirmat les primeres dates de presentació: al Port de Santa Maria (7 d'octubre), el Serra Sud Festival de Zahara de la Serra (12 d'octubre) i al Cafè Berlín de Madrid (27 d'octubre)

'La tierra de los niños'  és el títol de l'encantador disc debut d'Aitor i Maria, una primera obra auto-produïda amb sorprenent maduresa.

El duo musical, format per María García i Aitor Gómez, neix a Albaicín (Granada) a principis de l'any 2017 i es formalitza després de l'estiu del mateix any, quan tots dos es muden a Cadis i decideixen apostar pel projecte.

Les composicions pròpies brillen amb llum pròpia: 'La tierra de los niños', l'espectacular declaració de principis ( “Al alba nace un flamenco valiente”, canta María) que dóna inici i nom al disc; l'enganxosa "Mira", on la parella s'acompanya del talent enorme de Josemi Carmona i Jorge Pardo, noms de luxe en una nòmina de col·laboradors impecables; i "La paciencia del silencio", cançó d'amor trenada en aquestes maneres tan subtils que tenen d'entendre la veu de María i les guitarres d'Aitor.


"Mira", primer videoclip de l'àlbum
Si la màgia, el follet, ja era tota una realitat que fluïa en cada actuació d'Aitor i Maria que gaudíem -ja fora sobre les taules d'un escenari a peu de carrer- és aquí, entre els solcs del seu primer disc, on es palpa, se sent, s'acaricia a cada rasgueig de guitarra, a cada "quejío" de veu.

També és reconeixible la seva escola de carrer, les seves experiències tocant per les cantonades del Realejo o en les llambordes gaditans. Potser per això també llueixen les versions, quatre de set, entre les cançons d'aquest debut. "Que bonic", una de les primeres cançons que Maria li va cantar a Aitor res més conèixer-se. La molt latin "El meu marciana", que el mateix Alejandro Sanz va arribar a compartir a les seves xarxes, avançant-se al fenomen fan que ha d'arribar. I dos deutes amb l'herència flamenca: "Ni que em manin a mi", fandangos al gust d'Enrique Morente, i "Llum als balcons", buleria de Fernando Terremoto que sol ser també indispensable en el repertori de Miguel Poveda.

Aitor, que no dubta a definir-se com "un músic al que li agrada la música", i Maria, enlluernada des chiquitilla amb Camarón mentre el seu pare li ensenyava el rock and roll de Triana ja Bob Marley, s'han bolcat en un grapat de cançons tot allò que els ha acompanyat al llarg del seu aprenentatge com a artistes. Noms propis com Jorge Pardo, ElBicho, Niña Pastori, Antonio Mairena, La Perla o el maestro Morente. Encara que Aitor, dotat multi-instrumentista, també esmenta entre les seves influències el rock andalús, i Maria confessa sense rubor que el sedueix sempre aquesta forma de cantar tan peculiar que tenen Rozalén o Pablo Alborán. Aquests referents es colen a 'La tierra de los niños', un debut apassionant que sona a flamenc en les seves múltiples facetes -flamenc rock, flamenc jazz, flamenc pop ... - i que fa de la naturalitat, la senzillesa ben entesa, la millor de les seves moltes virtuts.

Ja estan confirmades les primeres dates de presentació de 'La tierra de los niños' a Puerto de Santa Maria (7 d'octubre), el Serra Sud Festival de Zahara de la Serra (12 d'octubre) i al Cafè Berlín de Madrid (27 d'octubre ) i aviat s'anunciaran altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario