viernes, 7 de diciembre de 2018

Reediten "Plou Plom" dels Cheb Balowski


Continuem el compte enrere fins el 13 de setembre de 2019, quan Kasba compleix 15 anys. 
Aquest disc va ser el segon que va publicar Kasba Music. Va sortir l'1 de març de 2005 i va significar la consagració d'u  projecte musical juvenil anomenat CHEB BALOSWSKI, alhora que representava la seva fi, doncs totes les parts implicades eren conscients que un cop s'acabés la gira de presentació el grup es dissoldria.
Si el seu primer disc "Barzeloona" va donar a conèixer una jove orquestra mediterrània i els va portar a escenaris de tot l'estat i "Potiner" el segon album, els hi va donar una empenta amb la distribució internacional i actuacions a mig Europa, amb aquest tercer treball expectatives: sortida simultània a gairebé tot el continent i gira quasi mundial (Marroc, Algèria, Finlàndia, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Holanda, Jordània...)
"Plou plom" ens parlava dels temps en que viviem mentre l'altre meitat del títol, "(musiqueta que enamora)", era el contrapès per a tants mals rotllos. Va ser sense dubte un disc "100% Balowski", continuïtat dels anteriors i mostra dels avanços de la banda, 13 temes plens de ritme, on el rock prenia aires mediterranis i es barrejava sense complexes amb ritmes i melodies tradicionals.
A més del ja clàssic Iñigo Muguruza (que havia produit el seu primer disc i va col.laborar en el segon) van participar al disc Minsa (cantant dels grups madrilenys BKC i Desechos), i el duet format per Fermín Muguruza i Sorkum. La producció va anar a càrrec de Stephane Carteaux (productor del segon disc) i David B.

CHEB BALOWSKI eren en aquest àlbum Yacine Belahcene (veu), Isabel Vinardell (veu), Marc (Baix), Santi Eizaguirre (guitarra), Jordi Marfà (violí), Dani Pitarch (Acordió i teclats), Tito (Trompeta), Arnau Oliveres (percussió), Jordi Herreros (Bateria) i Marcel Pie (Saxo).

Noms, molts dels quals, després d'aquesta experiència iniciàtica que va ser el grup CHEB BALOWSKI, continuen en actiu en l'escena musical catalana, començant per Yacine (posteriorment Nour, a Yacine & the Oriental Groove i actualment amb el seu propi projecte, seguint per Isabel (amb el duet Isabel Laudenbach), Santi Eizaguirre (primer com a Iagoalaiaga i els detectius salvatges i avui amb el seu projecte propi), Jordi Marfà (violinista a nombrosos treballs i membre dels projectes Picot i Mamut Cinema), Dani Pitarch (teclista a nombrosos treballs i també membre de Picot i Mamut Cinema) o Jordi Herreros (bateria de multitud de projectes musicals catalans, des de la rumba de Micu al jazz de Fran Suàrez Trio)


No hay comentarios:

Publicar un comentario