miércoles, 21 de agosto de 2019

El Hombre Garabato presenta ‘Qué puede pasar’, un avançament del seu nou EP


Després de publicar “Demonios” y “Aullidos”, el quintet granadí presenta “Luciérnagas”, la conclusió a aquesta trilogia d'EPs iniciada el 2016. Si “Demonios” y “Aullidos” posaven de manifest el conflicte, “Luciérnagas” vol buscar vies de sortida. En aquest disc, l'amor o la bellesa es converteixen en fars que il·luminen el camí i que ens ofereixen raons per seguir avançant. En aquest sentit estem, possiblement, davant el disc més vital del grup, que dibuixa en sis cançons un panorama esperançador, carregat de confiança. Musicalment, el grup manté una línia coherent amb els treballs anteriors però endinsant-se en un so una mica més minimalista i directe, eliminant qualsevol element que pugui distreure del missatge principal.
El disc, publicat en vinil, ha estat produït per Pablo Sánchez i Juanjo Ordás. De l'aspecte gràfic s'ha encarregat novament Vanesa Zafra, que al seu torn també ha continuat el camí obert amb els discos anteriors afegint un matís especial, misteriós i vitalista.

Les properes dates de presentació, serán:
25 de setembre, Corrala de Santiago, Granada
09 de novembre, La Guarida del Ángel, Jerez de la Frontera
10 de novembre, La Gramola, Algesires
15 de novembre, La Fábrica del Arte, Jaén
23 de Novembre, Sala Planta Baja, Granada
04 d'abril, Cosmos Factory, Cabezas de San Juan

El Hombre Garabato és un quintet granadí que debuta a 2010 amb el seu primer disc anomenat “La vida y otros defectos”, treball en el qual ja s'intueixen quines seran les seves senyes d'identitat més destacables: melodies cuidades, lletres que fugen del que evident i pretenen reflectir la realitat que els envolta, i unes suggerents harmonies corals. En aquest disc compten amb la participació d'Alfa Li punk, de Tony Eskorzo i Diego Galaz, sent produït pel talentós Javi Peña.
El 2013 se'n van a l'Alpujarra a gravar “El héroe más cobarde” sota la direcció de Carlos Díaz, un brillant i joveníssim productor que canvia el concepte i ajuda al quintet a trobar un so més uniforme i personal, trobant així una identitat més definida . La col·laboració de Miguel Ríos en la cançó “Mi voz” dóna bon compte d'aquest nou paradigma en què s'endinsa la formació.

Més endavant, el 2014, graven “Cuatro tiros por cabeza”, un disc mà a mà amb José Antonio García, cantant de la mítica banda granadina 091. Aquest disc, publicat en vinil, va comptar amb la col·laboració d'Eric dels Planetes, Víctor Lapido, José Ignacio Lapido, Guerrero García i Antonio Arias, entre molts altres artistes.

A l'octubre de 2016, publiquen “Demonios”, la primera part d'una trilogia que va continuar amb “Aullidos” en 2018 i que ara es conclou amb “Luciérnagas”. Actualment presenten en directe les noves cançons alhora que acompanyen José Antonio García a la presentació de les cançons contingudes en el seu LP “Lluvia de piedras”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario