viernes, 13 de septiembre de 2019

Nova sessió de Les Babel Nights al CAT


La primera sessió d’aquesta nova temporada tindrà lloc el 28/09 al Tradicionàrius amb Roger Andorrà (CAT), Oratnitza (BUL) i Mamacity (CAT)

El CAT Tradicionàrius, el centre estable de música folk i tradicional de Barcelona, ha acollit les sessions de Babel Nights Barcelona des del març de 2019, però, a partir d’aquest mes de setembre, aquesta proposta se suma a la programació regular de la casa. Com a aparador de la música folk d’arreu del món, el CAT obre les portes a una proposta de la millor world music que ens arriba de la mà de Babel Arts, la promotora d’aquestes sessions i amb la qual engeguem aquest projecte en comú.

Les Babel Nights són una festa mensual que se celebra a Barcelona, Amsterdam, París i ben aviat a d’altres ciutats d’Europa. La idea original sorgeix al Babel Sound Festivál d’Hungria, un dels millors festivals de músiques del món de l’est d’Europa. Una proposta que connecta les diferents cultures i valors creant un pont entre diferents disciplines artístiques.

La novetat en aquestes properes sessions de Babel Nights Barcelona serà la incorporació d’una banda de música d’arrel catalana, per tal de donar a conèixer la nostra cultura. Les propostes de world music seran les protagonistes de la nit i podrem descobrir un grup local i un altre d’internacional. Una oportunitat pel públic de conèixer nous sons internacionals, de descobrir fusions artístiques úniques i un punt de trobada entre artistes de diferents parts del món. Les sessions tindran lloc el 28 de setembre, el 26 d’octubre, el 23 de novembre i el 21 de desembre de 2019.

El dissabte 28 de setembre comptarem amb un cartell de luxe amb el català Roger Andorrà que presentarà la versió més festiva del seu espectacle Electrogralla (folk fusió electrònica amb gralla); els búlgars Oratnitza amb Ethnobass, una proposta de música tradicional búlgara fusionada amb l’art contemporani; i la banda barcelonina Mamacity, formada per músics de Colòmbia i establerts a Barcelona, que ens ofereixen una sessió de salsa boriqua i neoyorquina. Les sessions acabaran amb una jam session de tots els grups.

Tres propostes ben diferents però amb un denominador comú: la tradició i l’arrel dels seus països d’origen:

ROGER ANDORRÀ (CATALUNYA)
Electrogralla, de Roger Andorrà, parteix d’una gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora). Un projecte trencador, sorprenent, impactant per tots els elements experimentals que es posen en escena. Gèneres tradicionals com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades de l’imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada tecnològicament i entren de ple al segle XXI sense complexos.

ORATNITZA (BULGÀRIA)
Oranitza són sis joves músics búlgars que comparteixen amor pel folklore i els gèneres de baix contemporani, és per aquest motiu que tenen un so únic l’Ethnobass. Des del principi, Oratnitza s’ha impulsat per la seva curiositat per descobrir què hi ha més enllà de l’statu quo musical. Això els ha fet dur el folklore búlgar a un viatge salvatge. Amb els anys, el seu repertori ha absorbit colors i aromes dels continent locals subterranis. La seva música és una mescla de melodies populars búlgars, cant d’estil ortodox, elements de música mundial com el hip-hop o el trap. 

MAMACITY (BARCELONA)
Ritme, humor, poesia i molta salsa són les qualitats de MAMACITY, un projecte de salsa creat per la colombiana Karla Leardini (composició i saxo) i Kote Aguirre (direcció musical i arranjaments), amb la participació d’11 músics de 8 nacionalitats diferents, establerts a Barcelona. El concepte musical de Mamacity es nodreix principalment de la salsa boricua i novayorquina, tot i que el públic podrà escoltar també alguna pinzellada de timba, latin jazz i d’altres ritmes llatins més actuals. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario