miércoles, 27 de noviembre de 2019

Albert Jordà presenta "La grandesa d'un silenci" el seu nou disc


“La grandesa d’un silenci” (Segell Microscopi 2019) és el cinquè disc en solitari d’Albert Jordà i coincideix amb el desè aniversari de la publicació del seu primer treball. L’àlbum conté 8 cançons escrites i produïdes pel mateix Albert Jordà.

Aquest nou treball representa la constant recerca d’espais de silenci i intimitat, per fer front al temps sorollós en el qual vivim. Estem envoltats de multitud de gent, de xarxes socials i sovint la manera més fàcil de trobar el silenci és la solitud. Avui en dia això sembla gairebé impossible. És per això que aquest disc és un cant a la gesta de trobar el punt d’equilibri necessari.

Parar el temps, escoltar i trobar-nos a nosaltres mateixos, és un aïllament imprescindible per connectar-nos al món des d’una perspectiva única i nova. Jordà ha dedicat gran part de les seves cançons a aquest tema, a parar el temps i retrobar nous horitzons. En aquest disc, inspirat pel llibre d’Erling Kagge "El Silenci en temps de soroll" (Edicions 62, 2017), el cantant i compositor ha volgut donar veu a aquells moments on ens sentim aïllats d’aquest món sorollós, sigui sols o amb les persones que estimem.

Al disc hi han col·laborat els músics Juan A. Moreno (TMN, Zien Años...) i David Morlà (Papa:Noes, Tres...), i les dues filles del cantant posant veus a la cançó “Blanc silenciós”. El disseny de la carpeta del disc ha anat a càrrec de Mo Espasa i evoca de forma visual el contingut harmoniós i íntim del conjunt sonor del disc.
Gravat i mesclat per Albert Jordà a La Guarida (Tarragona) entre gener i juliol de 2019 i masteritzat per Yves Roussel

L'estrena en directe serà el proper 7 de febrer de 2020 a l'Espai Jove Kesse (Tarragona)

Albert Jordà (Tarragona 1972) inicia la seva carrera musical treballant amb diversos grups de la seva ciutat natal i gravant algunes maquetes en solitari. L’any 2000 lidera el grup de pop-rock Papa:Noes. Amb ells edita dos àlbums, "Mono" (Música Global, 2002) i "Segona Classe" (Edicions Singulars, 2006).
Després d’aquesta etapa arrenca una carrera en solitari editant el seu primer disc “Mal temps sobre la mar” (Edicions Singulars, 2009). Dos anys més tard, consolida el seu estil amb el disc més obert i optimista que ha fet mai, “La vida esclata quan es para el temps” (La Produktiva, 2011), amb el single “Estic content” que encara ara es pot escoltar a les emissores de ràdio. Durant el 2014 edita el seu tercer treball, "Cançons visibles" (RHRN, 2014) i l’any següent el single digital “Els Núvols”, un poema musicat de Màrius Torres. Finalment, l’any 2016 publica el seu darrer treball: “Punt i a part” (RHRN, 2016), un recull de les seves cançons versionades de nou amb format estrictament acústic.
Albert Jordà ha produït i gravat tots els seus treballs al seu estudi La Guarida i ha col·laborat amb aquesta tasca amb altres artistes i grups, com el cantautor Xavi Moyano, Zien Años o TMN..


No hay comentarios:

Publicar un comentario