domingo, 29 de noviembre de 2020

Gessamí Boada ens presenta nou disc "On començo jo"

“On començo jo” (Segell Microscopi, 2020) és el títol del segon àlbum de la cantautora Gessamí Boada, una de les veus femenines de més qualitat del panorama musical català.

Aquest 2020 Gessamí Boada ens porta el seu segon àlbum “On començo jo”. En aquest treball, s'allunya del jazz i fa un canvi a nivell de producció tot mantenint l'essència de cantautora que la caracteritza. Com a “White Flowers” (2018), ha fet tàndem amb el pianista i productor Kquimi Saigi i junts, han co-produït les cançons durant mesos per trobar una nova estètica musical pròpia experimentant amb noves sonoritats del pop, de l'electrònica i de l'indie.

Gessamí Boada segueix jugant amb els tres idiomes que li son propers: català, castellà i anglès, buscant obrir mercat també fora de Catalunya. Les seves lletres parlen de canvis (“Com si no fossis ningú”), de l'emergència climàtica (“Pluja d'estiu”), de l'empatia (“Qué más da”) i de connectar-se amb un mateix per ser capaç de connectar amb l'altre (“Los dos”).

Una altra característica que defineix la Gessamí és la seva capacitat d'ajuntar talent i en aquest disc de nou, ha volgut comptar amb grans músics com Darío Barroso i Arnau Figueres, i grans veus. L'Elena Gadel, actriu i cantant, participa al tema acústic que dona nom i tanca el disc “On començo jo”. Amb Alessio Arena, cantautor italià resident a Barcelona, s'atreveixen amb “El tigre”, un tema inspirat en un conte japonès. Amb Henrio, cantautor instal·lat a Liverpool conegut aquí com a Enric Verdaguer, interpreten la balada romàntica “Oh What a Night”.

“On començo jo” busca no deixar indiferent a ningú, tot defensant l'emoció i la veritat personal com a punt de partida i explorant diferents mons musicals. Gessamí Boada es reafirma com una de les cantants i compositores amb un futur prometedor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario