domingo, 24 de octubre de 2021

Xandre ens presenta el disc "Créixer"

"Créixer" (Rock CD, 2021), el segon disc del cantautor de Benifairó de la Valldigna: Xandre, és un viatge interior plasmat a unes lletres que evoquen tant esperança com desesperació, tant desig de créixer com de tornar enrere al temps de la innocència, tant ganes de lluitar per un món millor com cansament davant certes situacions vitals. 

El disc ha sigut el resultat d’entreteixir moments durs i frustracions personals, i convertir-les en textos meravellosos, carregats d’impotència i alhora tendresa, d’una sensibilitat que arriba al moll de l’os pel tractament que fa de sentiments que ens són universals. Aquests textos van acompanyats d’un treball musical de filigrana, d’artesania de la què s’està perdent últimament, i que li confereix un caliu molt especial al fruit final. Trobem tots aquests missatges de la mà d’una gran varietat musical que combina rock, balada, folk, flamenc, pop, tocs de música electrónica, progressiu... sempre amb un caire de cantautor. L’obra consta de deu cançons, cadascuna d’elles ocupant el lloc que li pertoca dins del conjunt del que en forma part. Es tracta, doncs, d’un àlbum conceptual.

L’ànima d’aquest projecte és Alexandre Gil Chaveli, qui l’ha composat i produït al llarg de quasi 4 anys un treball autogestionat i autogestat entre la Terra Alta, a Terres Catalanes, i La Valldigna, al País Valencià.

Després dels entrebancs de la pandèmia per la COVID-19, Créixer va poder traure el cap a les xarxes i així donar-se a conèixer un bon 25 d’abril amb el senzill del mateix nom. Es tracta d’una crítica social narrada des de la decepció d’un adult al qui li pintaren el món d’altres colors quan era menut, i que ara se n’adona de quina és la vertadera realitat.

Des de llavors, Xandre continua llançant periòdicament videoclips de les cançons del disc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario