viernes, 19 de mayo de 2023

Belén Bandera ens presenta nou disc "BAMBOO, Nature's Calligraphy"

"BAMBOO, Nature's Calligraphy" és un concert per a tu, veu i ensemble orquestral. Una obertura i cinc paisatges sonors inspirats en la natura que ens recorden la fortalesa de continuar somniant i lluitant pel que realment importa.

La segona carta de presentació de la jove cantant i compositora Belén Bandera ve carregada amb el mateix segell indòmit que va caracteritzar la primera. En aquest segon disc ens presenta disset composicions originals agrupades en sis paisatges sonors inspirats en la natura i diversos fenòmens de la biologia per a veu i ensemble orquestral de vint-i-un instruments. Cançons en català, castellà i anglès que parteixen del llenguatge jazzístic i viatgen per la cançó d’autor interpretades per un elenc de luxe format per músics consagrats i reconeguts, tant a l’escena nacional com internacional. Una proposta molt conceptual i creativa que no deixa indiferent a mesura que aprofundeixes en el seu viatge sonor.

Durant l’any 2021, Belén Bandera es va dedicar a escriure una cançó al dia durant 7 mesos com a projecte i repte compositiu; de les més de dues-centes cançons resultants (moltes d’elles inspirades pels estudis del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso) va néixer, durant 2022, la creació dels sis paisatges sonors orquestrals que integren el disc, compostos i arranjats per la mateixa Belén Bandera, ànima creativa i inquieta que busca portar l’experimentació i la curiositat a una nova dimensió.

Belén Bandera (Premià de Mar, 1994).

Cantant, compositora i pianista destaca per ser una de les veus més actives de l’escena musical actual, així com per la seva composició innovadora, autodidacta i que beu de diverses inspiracions tot creant sinergies conceptuals. Veu càlida, missatge, elegància i gran sensibilitat, creació d’una música hipnòtica plagada de detalls; són el segell personal d’aquesta artista.

Graduada en Veu Jazz al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona després d’haver cursat diverses formacions tot passant per diverses escoles, Bandera integra els següents projectes: el duet juntament amb el pianista Albert Bover; duet amb el guitarrista Jaume Llombart; Trio amb la guitarrista Carla Motis i els contrabaixistes Horacio Fumero i/o Masa Kamaguchi; el seu propi quartet, amb el qual enregistraren el primer disc de Bandera ("Origins", 2020); Cuarteto para el fin de los tempos, integrat juntament amb Pablo Selnik, Jaume Llombart i Yexza Lara, i Belén Bandera Orchestral Ensemble amb el qual ha enregistrat aquest disc.

Tot i la seva joventut, Belén Bandera ha actuat per diversos indrets del país, multitud de poblacions de Catalunya, nord i sud d’Espanya, Madrid, Balears i Canàries, ha actuat a França i Itàlia, presentant tres propostes pròpies durant dos anys consecutius al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, enregistrant veus per a cinema i audiovisuals i realitzant composicions per encàrrec. També ha compartit escenaris i experiències musicals amb figures de renom internacional com Carles Benavent, Michael Kanan, Joey Baron, Steve Cardenas, Doug Weiss, Scott Hamilton, David Mitchell, Lionel Loueke, Maria Schneider, Deborah Carter, Dena DeRose, Enrique Oliver o Fèlix Rossy, entre d'altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario