sábado, 29 de junio de 2024

Lluís Gómez presenta el disc “Dotze temps”

El nou disc de Lluís Gómez parla del seu viatge musical dels últims tres anys: "no he tingut una influència directa del flamenc, però al llarg de la meva vida, sense tenir gaire consciència, és una sonoritat que m'ha acompanyat i em resulta familiar i molt atraient. Va despertar el meu interès i per això he titulat el disc "Dotze temps", pels dotze temps del compàs flamenc".

En el nou àlbum, Lluís Gómez està acompanyat de Maribel Rivero, Ondra Kozák, Raphaël Maillet, Carol Duran, Sicus Carbonell, Frank Solivan i Nat Torkington, i presenten una selecció de melodies i cançons tradicionals, juntament amb sis composicions pròpies, en català, castellà i txec.

El quartet:

Lluís Gómez, banjo de 5 cordes.

Raphaël Maillet violí i veu.

Ondra Kozák, guitarra, veu i violí.

Maribel Rivero, contrabaix i veu.

Convidats:

Carol Duran, violí i veu.

Sicus Carbonell, palmes.

Frank Solivan, mandolina.

Nat Torkington, banjo de 5 cordes.

Produït per Lluís Gómez.

Mescla i màstering per Ondra Kozák (Studio Ataman).

Marina Vinardell, disseny gràfic.

Laura Ruiz, fotografies.


Lluís Gómez des de molt jove i animat per l'ambient musical de la seva família, va començar a aprendre de forma autodidàctica a tocar la guitarra acústica i el baix elèctric. Va estudiar dos anys de flauta i als divuit anys va estudiar guitarra clàssica amb Pere Payes a l'Escola de Música de Premià de Mar i posteriorment es va iniciar a la guitarra elèctrica amb Josep Traver. També va estudiar harmonia moderna amb Ramón Montoliu a l'Escola Municipal de Música de Badalona. Als trenta anys va començar a aprendre violí, primer de forma autodidacta i després va estudiar amb Raúl Munizaga.

El descobriment del bluegrass a través de l'àlbum "Banjo Paris Session" va marcar un abans i un després en la seva carrera. Va quedar tan captivat per aquest estil que immediatament va agafar el banjo de cinc cordes i va rebre lliçons de Sedo García i Ricky Araiza a Barcelona. Més tard va viatjar a França, Irlanda, el Regne Unit i els Estats Units per estudiar amb Jean Marie Redon, Bill Keith, Tony Trischka, Pete Wernick, Noam Pikelny, Béla Fleck, Adam Larrabee i Jayme Stone, entre d'altres.

Des de llavors ha actuat i enregistrat amb multitud d'artistes i grups de l'escena folk, flamenc, pop i rock, i ha enregistrat la música de diverses pel·lícules i actuat en teatre com a músic/actor.

Àmpliament reconegut com a intèrpret, Lluís Gómez és un dels grans coneixedors de la música bluegrass a Espanya. Ha escrit diversos mètodes per aprendre a tocar el banjo de cinc cordes, inclòs un llibre bilingüe espanyol-català escrit en col·laboració amb Toni Giménez. Escriu habitualment per a diverses revistes especialitzades i el març del 2015 va ser portada de la prestigiosa revista Banjo Newsletter.

També toca la mandolina i és coautor, juntament amb Oriol Saña, del llibre “The Bluegrass Violin” escrit en anglès i espanyol. És autor de “Fun Solos to Play”, “Early Classic Gems”, “An Early American Christmas” i “Christmas in the British Isles” entre altres, tots publicats per Mel Bay Publications.

Ha compartit escenari amb Bill Keith, Tony Trischka, Jayme Stone, Alex Hargreaves, Mike Barnett, Jean Marie Redon, Chris Luquette, Scott Law, Steve Kaufman, Henrich Novák, Casey Driessen, Mark Schatz, John Reischman, Emory Lester, Bill Evans, i Gerry O’Connor entre d'altres.

Dirigeix el Festival de Bluegrass & Old-Time Al Ras, així com el Barcelona Bluegrass Camp i coordina una jam session de bluegrass a Barcelona. També ensenya a l'International Stage Musique Acoustique Campus a Bèlgica, ha estat professor assistent de Béla Fleck al Blue Ridge Banjo Camp i ha impartit tallers de flamenc adaptat al banjo. Actualment, ensenya banjo, mandolina i violí a diferents escoles i toca a diverses bandes de bluegrass, folk i jazz manouche.

Des de 2020 participa en un grup de videotrucades anomenat The Flatheads amb banjistes com Jake Schepps, Adam Larrabee, Hank Smith, Nat Torkington, Tony Trischka i Béla Fleck, entre d'altres amb els que discuteixen tècniques del banjo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario