jueves, 29 de agosto de 2024

BE MY GUEST: El 12 i 13 de setembre Apol·lo celebra els 10 anys de la plataforma Liveurope

Amb motiu dels 10 anys de la plataforma paneuropea Liveurope de promoció d'artistes emergents, Apol·lo acollirà un mini-festival el 12 i 13 de setembre amb la presència de representants de les sales europees, agents del sector musical i cultural local, una xerrada amb Raül Refree i concerts oberts al públic general.

Les jornades inclouen espais per establir llaços entre els representants de les sales membres de Liveurope i els segells catalans Pértiga Music, Primavera Labels, Suricat Music, Buenritmo i ÈXITS Mgmt, seleccionats per convocatòria oberta organitzada per Catalan Arts. Una oportunitat perquè els promotors europeus coneguin l'escena musical arrelada al territori i ajudar a impulsar les carreres musicals dels artistes i bandes.

A més, la celebració es nodreix de vuit concerts en format showcase a La (2) d'Apolo emmarcats al cicle Be My Guest i la xerrada en anglès Folklore has match with new genres amb el productor i compositor Raül Refree entrevistat per la programadora cultural Aïda Camprubí, tots dos oberts al públic general.

Dijous 12 comptarà amb els concerts del grup d'electrònica, Los Sara Fontán, amb el seu primer disc editat, Queda Pendiente; el projecte experimental que va veure la llum al Sónar d'aquest any, C.O.U.; el duet de música barroca i electrònica Electro Ma Non Troppo; i el col·lectiu de cant tradicional irlandès barrejat amb avantguarda electrònica Cushla.

El divendres 13 tindrà la presència de la mallorquina Maria Jaume, amb la seva recent estrenada Nostalgia Airlines; la cantautora catalana Marta Knight amb la proposta d'indie rock-pop; l'empordanès Yaunest amb sonoritats properes al pop i el RnB nòrdic; i l'eslovè Dominik Prok amb el seu primer disc: there is no rescue mission, we are safe.

Liveurope és una iniciativa recolzada per la Comissió Europea que ha estat clau per impulsar carreres professionals de grups i artistes catalans tan reconegudes com Rosalía, Rita Payès, Morad o Tarta Relena. La plataforma ha demostrat ser una fórmula d'èxit que ha aportat valor al panorama musical ia les sales de concerts europees, així com consolidant desenes de carreres artístiques.

Actualment, compta amb la coalició de 24 sales de tot Europa, s'han promocionat 4.200 concerts en 10 anys, permetent que hi hagi un 46% més d'artistes emergents de fins a 33 nacionalitats en gira pel continent.

Esdeveniment en col·laboració de l'Institut Ramon Llull i Primavera Pro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario