lunes, 2 de septiembre de 2024

Valoració de la 21a edició de l’Acústica


La 21a edició de l’Acústica ha tornat a acollir més de 100.000 espectadors i espectadores al centre urbà de Figueres. Al llarg de quatre dies de programació s’ha evidenciat que la complicitat del certamen amb l’escena musical del país és total. Les propostes del jove pop urbà català de grups com Figa Flawas, Mushkaa, Julieta, The Tyets, Mama Dousha, Maria Jaume o Maria Hein, s’han sumat a les actuacions de dues de les artistes catalanes més internacionals com són Chanel i Vicco i a actuacions del pop independent de La Ludwig Band, Guillem Gisbert i Ginestà i a altres de més clàssics com, Els Amics de les Arts i als festius La Fúmiga i Gertrudis, que van fer un molt emotiu comiat a comarques gironines.

Gràcies a aquesta mirada de present amb grans perspectives de futur, també hi han actuat els grans grups del futur, com Mama Dousha, Maria Hein, Maria Jaume o Eloi Duran. Com és habitual, l’Acústica també ha comptat amb el talent local de propostes com Aitor Palazuelo o Vittara i les de de la producció pròpia Figueres Urbana que enguany ha volgut visibilitzar la multiculturalitat de la capital de l’Alt Empordà. En l’apartat familiar protagonitzat per l’Acustiqueta, han destacat les actuacions de Dàmaris Gelabert, Ambauka, Orquestra Di-versiones i el projecte socio-educatiu La Clika.

L’oficina figuerenca Promo Arts Music, organitzadora de l’Acústica de Figueres, considera l’Acústica 2024 com un autèntic èxit que continua consolidant un relleu generacional de les propostes que actualment triomfen als Països Catalans. Les xifres d’assistència avalen aquest model de festival gratuït que aposta per reunir els grups emergents i els grups consolidats de casa amb més èxit de la temporada. Tot un termòmetre de la música catalana de la temporada, que tanca la temporada de festivals d’estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario