miércoles, 28 de agosto de 2024

El Posidònia Fest 2024



El Posidònia Fest segueix destacant per programar músics km 0, enguany cinc propostes (Xavi Noms, Carola Ortiz, María Cielos, Anna Murillo i Judit Neddermann), i amb majoritària presència femenina amb sis actuacions (Alba Careta, Carola Ortiz, María Cielos, Maio, Anna Murillo i Judit Neddermann).

Les principals novetats que presenta l'edició d'aquest any del Posidònia Fest és que creix en nombre de dies, passant de tres a quatre jornades, i en espais, ja que, a banda de celebrar-se al Port de Mataró, s'integra a la ciutat amb concerts a la Nau Gaudí i els gratuïts de la plaça Santa Maria de Mataró.

Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web www.posidoniafest.cat.


Col·laboració amb el Festival Poesia i +

El Posidònia Fest col·labora amb el Festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau. L'objectiu de la Col·laboració és crear sinergies entre dos festivals que comparteixen gustos musicals. El concert de l'Alba Careta i l'Henrio a la Nau Gaudí el trobarem a la programació dels dos festivals.

Col·laboració amb l'Associació Vidre Bufat de Mataró

El Posidònia Fest, a banda de ser un festival de música, també s'ha convertit en un espai dedicat a l'art. Enguany, l’Associació Vidre Bufat de Mataró, oferirà una exposició de peces relacionades amb el mar i creades amb l'art del vidre bufat. A més a més, un mestre vidrier farà una demostració de creació de peces. L'Associació Vidre Bufat de Mataró té com a objectiu documentar i recopilar tot allò que tingui relació amb la indústria del vidre de Mataró.


Per què Posidònia Fest?

A Mataró es troba una de les praderies de posidònia més importants, pel que fa a la seva extensió, del Mediterrani, abastant aproximadament 700 hectàrees. Aquesta praderia és la llar d'una vintena d'espècies de peixos i un gran nombre d'organismes que aprofiten la protecció proporcionada per la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia juga un paper clau com a filtre biològic, capturant i neutralitzant substàncies tòxiques per a mantenir-les fora de circulació.

Actualment, l'Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró, juntament amb altres institucions, entitats i empreses, estan duent a terme diverses iniciatives per protegir i donar a conèixer aquest ecosistema. Mitjançant aquestes col·laboracions, es treballa per garantir la seva conservació i promoure la seva importància ecològica.

El Posidònia Fest rep el suport de l'Ajuntament de Mataró, Port de Mataró i l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

Alba Careta i Henrio (Nau Gaudí de Mataró). La trompetista i cantant de jazz Alba Careta i el cantautor i productor Henrio s’uneixen en el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. Cançons de tradició oral. Sota el nom "Udolç", recuperen algunes de les cançons més tendres de la criança que han passat de generació en generació.

Xavi Noms (Plaça Santa Maria de Mataró). Després del seu pas pel programa de TV3, Eufòria, el de Sant Andreu de Llavaneres ofereix el seu primer concert en solitari on presentarà, en acústic, les seves primeres cançons. Va començar a cantar als 16 anys i en l'actualitat, musicalment parlant, s'està formant i està aprenent a tocar el piano.

Guillem Roma (Plaça Santa Maria de Mataró). Ens presenta les cançons del seu últim disc "Postureo real", una proposta que navega entre les contradiccions de la vida moderna i representa un manifest per sobreviure al món actual. Guillem Roma té la capacitat de convertir el que és quotidià en extraordinari, unint en un mateix concepte i de manera orgànica, l’elegància, la reflexió, la festa i la celebració.

Carola Ortiz (Port de Mataró). Acompanyada del multiinstrumentista Àlex Guitart, versionaràn, en format minimalista i intimista, el repertori del disc "Cantareras". Ho faran amb instruments de percussió ibèrics i orientals de països com Turquia, l’Iran o l'Índia, com a símbol de la germanor entre aquestes cultures aparentment distants.

María Cielos (Port de Mataró). La de Sant Iscle de Vallalta, que ha viscut molts anys a Rwanda, presentarà el seu àlbum debut "Perenne pilar", un treball que es mou entre l'indie folk i la cançó d'autor i on es pot reconeixer la influència de la música tradicional ruandesa i el flamenc, en unes cançons que ens parlen del que és existir, amb una plena consciència del gran regal que suposa.

Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves (Port de Mataró). El duet repassa en format acústic les cançons més estimades del seu cançoner de manera original i sorprenent. Seguint un fil argumental al voltant de com es crea una peça musical, entrellacen els temes més celebrats d’Els Pets amb les cançons que van inspirar-les, creant un diàleg fascinant que ens ajuda a entendre la mecànica de la composició i els seus secrets.

Maio  (Port de Mataró). Presenta el seu segon disc ‘Suau’ en format acústic, una col·lecció de cançons tan íntimes com reals, tan directes com honestes, oferint un directe de tu a tu, farcit de petits moments d’intimitat i pics d’eufòria i cant col·lectiu a base de píndoles de cançó pop d’autor que aborda temes d'amor, amistat i empoderament col·lectiu, amb un enfocament LGTBI.

Anna Murillo (Port de Mataró). Criada en una caseta de pescadors de Vilassar de Mar, des de petita es recolza en l'escriptura com a eina d'expressió. Durant el confinament, sent la necessitat d'expressar-se en forma de música i poesia. Així, neixen cançons en català que parlen sobre les emocions més primàries, del seu dia a dia, com els processos interns i l'evolució personal, en una mescla de pop experimental, cançó d'autor i folk català.

Judit Neddermann (Port de Mataró). "LAR", la nova proposta de Judit Neddermann, és casa seva i a la vegada casa nostra. Fa olor de llar, cruix, té humitats i la llum s’escola per cada racó. La seva veu ens acompanya sense impostures, de manera natural sent la peça essencial amb la qual està construïda la producció musical d’Arnau i Pau Figueras. És un treball que beu del folklore ibèric i la música brasilera, estils que sempre han format part de la trajectòria de l'artista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario