miércoles, 11 de septiembre de 2024

Belize escalfa segon disc amb el single "Nadie sabe dónde estàs"

L'espera s'ha acabat. Després d'un parèntesi de nou anys, els navarresos de Belize consumeixin el seu retorn a l'escena musical amb el seu últim senzill, "Nadie Sabe Dónde Estás", que dóna nom al seu esperat segon àlbum, previst per al 4 d'octubre.

Inspirat per grups com L’Imperatrice i Starfucker, "Nadie Sabe Dónde Estás" enlluerna amb el seu elegant toc disc i guitarres funky que conviden irresistiblement a la pista de ball.

"La lletra explora la pèrdua d'algú estimat, i com els llocs i els moments compartits ja no tenen el mateix significat sense la seva presència", explica Ángel Fuertes, vocalista i líder del projecte. “El títol també juga amb el misteri que ha envoltat la nostra absència aquests anys. ¡Ningú sabia on érem!", afegeix la Maria.

A Belize, el mim no és negociable. El vídeo del senzill, dirigit i filmat pels artistes, fa gala d'una sensibilitat artística que dóna vida a un univers propi. Pablo, fotògraf i membre de la banda, hi recorre els paisatges onírics de les Illes Canàries a la recerca d'una misteriosa dona, desvetllant els secrets ocults després de les portades dels últims singles. Aquestes imatges, extretes de la seva obra “El Abrazo del Mar”, proven que cada aspecte de la seva producció compartida és filla de la cura.

El disc, produït per Belize juntament amb Hans Krüger, comptarà amb 12 temes distribuïts en tres EPs diferents, prometent un "jardí de calma sonora" on s'entrellacen “arranjaments i bases inspirades en el folklore iberoamericà amb elements de tropicalisme, essència folk i brit pop”, revela Pablo, baixista del grup.  "Asedio", "El Guardián de los Secretos", "Tierra Roja, 3" i "Alice in Wonderland" són algunes de les cançons que ja han captivat la seva audiència, fent ostentació de la seva característica combinació de pop acústic i atmosferes electròniques.


Belice:

Pamplona. Dècada de 2010. A l'escena indie de la ciutat, neix Belize. Ángel Fuertes, vocalista principal de la banda, lidera aquest col·lectiu de pop electrònic on regna el “Fes-ho tu mateix”. Pablo García i María Fernández l'acompanyen en aquesta exploració musical que compta amb les veus convidades de les seves germanes Ana i María Fuertes, i col·laboracions amb Amaia, Delorean, Henry D’Arthenay de La Vida Bohème o Joan R. Berbín, de Seward.

A Belize, el mim no és negociable. Cada aspecte de la seva producció neix de la cura. La seva sensibilitat artística barreja arranjaments i bases inspirades en el folklore iberoamericà amb elements de tropicalisme, essència folk i brit pop que donen vida a un univers propi. El seu esperit melòdic, combinat amb pop acústic i atmosferes electròniques de la música dance, sap de fruita.

Després d'uns anys de retir creatiu, el 2024 tornen amb nou disc del que ja coneixem els seus primers singles, "Asedio" i "El Guardián de los Secretos"

No hay comentarios:

Publicar un comentario