jueves, 3 de octubre de 2024

Els barcelonins Heal ens presenten disc debut "The shiver"

Els barcelonins HEAL presenten el seu disc debut, The Shiver, una obra que es desplega mitjançant una narrativa crua i un paisatge sonor dens i sigil·lós. Aquest projecte suposa un pilar d‟unitat en la trajectòria i el so del quartet català, ja que reflecteix una evolució significativa en la seva proposta però sempre basculant entre l‟alt-folk, l‟slowcore il‟indie rock dels 90, bases fonamentals de les seves influències com conjunt.

The Shiver és un disc que emergeix d´un lloc profundament intuïtiu i espontani. Les cançons van néixer a través d'un canal obert, sense forçar les idees, permetent que fluïssin naturalment. La banda es va deixar emportar per la música i el moment, sense cap pretesió conceptual prèvia, i això va provocar que sorgís la màgia.

Per això, és un disc que emergeix des de les entranyes del pla emocional, però no perden de vista el detallisme instrumental. Per recrear la cruesa del sentiment més espontani (el que es pot controlar menys), el quartet integrat per Laia Vehí, Dani Ambrosí, Edu Mató i Raúl Pérez arma els seus deu temes a través d'unes borrasques denses de so, generades per guitarres elèctriques plenes de gra que brillen amb la veu solitària i tremolosa de la Laia.

El debut es va gravar amb Paco Loco, que es va submergir completament al projecte afegint el seu propi toc a les cançons i elevant el so de l'àlbum. En termes lírics, The Shiver marca un canvi significatiu, ja que per primera vegada s'exploren narratives més enllà de la simple “emoció-reacció”. Les lletres s'expandeixen per explicar històries de tercers i aborden una gamma més àmplia de temàtiques mitjançant un canal de reflexió més profund del que ens tenien acostumats.

Mesclant elements d'alt-folk, slowcore i indie rock noventer, la banda ha aconseguit crear una identitat sonora única. Després d'anys d'experimentació, HEAL ha trobat la fórmula, un enfocament que equilibra l'espontaneïtat amb la identitat sonora del grup. Aquesta perspectiva de pseudoimprovisació és el que manté encesa la flama del projecte que, encara perfectament assentat, encara té molt per descobrir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario