miércoles, 9 de octubre de 2024

Kasba Music en el seu 20è aniversari reedita La Kinky Beat i el seu "Made in barna"

Kasba Music continua amb la col·lecció de vinils que commemoren el seu 20è aniversari i aquest mes de setembre s'inicien els mesos dedicats al mestissatge i al so Barcelona amb l'edició en vinil del seu primer disc, "Made in Barna" de La Kinky Beat, al que seguiran un recopilatori de Color Humano ("Zumo de vida" 18 d'octubre), el recopilatori "Barcelona Sound" (8 de novembre) i, per tancar la col·lecció, l'homenatge a Iñigo Muguruza "Topa Iñígo!" (5 de desembre).

"LA KINKY BEAT la van formar Matahary, Willy Fuego (ambdós cantants) i Gerard (bateria, membre de Radio Bemba) amb Donato i Manel (baixista i percussionista de la ja mítica banda barcelonina Trimelón) als que posteriorment es va unir Madjid (guitarra, de Radio Bemba); en només un any han esdevingut una de les bandes de referència de la música mestissa a Barcelona.

Després d’una primera temporada de gira contínua per gairebé tota la Península, més Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Suïssa i Bèlgica, LA KINKY BEAT ha dedicat part de la primavera a preparar el seu primer disc, que es va publicar el passat 13 de setembre.

El disc inclou 15 temes que es mouen entre el rock steady, el reggae, el punk i el costat més salvatge del mestissatge, compta amb un disseny exquisit de Ferzeta (que ja havia col.laborat amb Trimelón) i ha estat produit per Stephane Carteaux (productor de Cheb Balowski o Trimelón, entre d’altres) juntament amb David Bourguignon (músic de Radio Bemba que també ha realitzat actuacions esporàdiques amb La Kinky) i el mateix grup. Entre les col.laboracions trobem alguns amics que ja van gravar a la maqueta, com el mateix David (guitarra), Arecio Smith (teclat, actualment integrat al directe del grup) o Petete (trombó), i a alguns companys de carretera com Yacine (Cheb Balowski), Gambeat (Radio Bemba) o Muchachito (Trimelón)."

Així deia el full promocional d'aquest disc publicat el 13 de setembre del 2004, i que va marcar un punt d'inflexió a l'escena del mestissatge o so Barcelona. El text acompanyava una agenda que incloïa 33 dates en els 4 mesos següents, trepitjant escenaris de Brussel·les, Amsterdam i una trentena de poblacions de França, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Suïssa i l'Estat espanyol. Els grups iniciàtics (Color Humano, Dusminguet...) arribaven a la fi i La Kinky Beat va explotar a nivell internacional actuant als festivals més grans d'Europa (Glastonbury, Roskilde...) i d'Amèrica Llatina (Rock al Parc... ).

Amb motiu d'aquest llançament, Kasba Music ha pujat al canal Youtube un concert sencer de la banda, pertanyent a aquella gira de presentació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario