miércoles, 30 de septiembre de 2015

Entrevistem a Parellop

Parellop comença a treballar el 2013 amb la idea de deixar-se portar sense restriccions estil•lístiques. En surten un grapat de cançons i les bategem amb el nom de La Vall en referència a històries que veu el Pare Llop i al petit poblet on tenim el local d'assaig. A partir d’aquí tot son alegries.
Hem guanyat alguns premis com: 
1er premi festival de cançó de sant narcís (2015)
Premi Popular Festival de Salitja (2014)
Segon premi Festival de la Cançó (2014)
Seleccionats pel Sona9 2015
Parellop son:
Albert Teixidó: Veu, guitarra (Girona)
Pep Vidal: Pianos (Arenys de Mar)
Albert Llorens: Guitara (Girona)


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Ens vam iniciar a l’època d’institut.  Sempre compartint partitures de Metallica, Nirvana, Guns n’ Roses... i algun cançoner “cumbaià” de rock en català. Amb la idea de gravar cosetes i fer algun concert pels amics. Ens motivava més fer les nostres cançons que interpretar versions. 

2. Com es crear el projecte “Parellop”? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Parellop va ser fruit de l’acabament d’altres projectes musicals i de les ganes de fer coses noves. El nom de Parellop prové d’una llegenda del Pirineu on el Parellop és una barreja d’home i llop. Té una expressió ferotge a la cara, una gran melena. Es diu que habita al més pregon dels boscos i en les nits més fredes, a vegades baixa fins les masies cercant refugi. Quan els pagesos li neguen hospitalitat, ferotge i ressentit, llença una manada de llops contra els ramats de la casa.
Parellop està en constant evolució. No tenim masses restriccions estilístiques però si que ens guiem per intentar explicar històries que connectin amb la gent i que els atrapin musicalment als directes. 

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar el disc “La Vall”? Com us he promocionat com a grup?
Vam tenir clar des del principi que volíem que fos una gravació com les d’abans. Sense massa producció ni artificis (trampes). Es va buscar que l anostra música sonés tal i com sona al local o en un escenari. Per dur-ho a terme vam comptar amb en Jordi Ruiz (baix) i l'Indra Vila (bateria).            
La promoció no és el nostre fort. Si que tenim un grup de facebook força actiu (https://www.facebook.com/parellop ) i un compte de twitter ( @parellop ) Sobretot ens agrada posar-hi contingut audiovisual. Ho cuidem molt. Realitzem els nostre videoclips, vídeos curts i altres artefactes audiovisuals.  Estem a l’espera de que algun mànager truqui a la porta i ens tregui de passeig. Tot el que hem aconseguit ha estat gràcies al boca orella i n’estem molt orgullosos. 

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar ha estar classificat?
És un pas més. Una experiència més a afegir i guardar a la caixa dels records.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? 
Som modestos. Fem el nostre camí sense cap pressió. Ens sentim igual d’agraïts quan ens truquen per tocar en un escenari petitet que en un gran escenari.

6. Com definiríeu la teva música?
Rock de bosc i pop de ciutat.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure? 
Aquesta tardor i hivern no sortirem massa a fer concerts. La nostra prioritat serà dedicar-nos a enllestir les cançons del nostre proper treball. Però es possible que hi hagi alguna sorpresa. Us recomanem que ens seguiu a facebook o a twitter  

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Disfrutem molt tocant en llocs petitets on no hi ha un gran escenari que et separi del públic. D’aquesta manera podem estar en contacte amb la gent que ens ha vingut a escoltar i interactuar amb ells. 
Com a espectadors .. un dels grans moments del 2015 ... AC/DC a BCN o aquells concerts que et trobes als bars i que no saps ni com es diuen qui toquen però que et fan passar una bona estona.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Qualsevol estil hi cap a Parellop.  Rock, pop.. música d’ascensor ...  valorem la música esta ben feta vingui d’on vingui.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
No estem massa al dia... ens quedem amb Alamaailman Vasarat,  i Núria Graham

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens encanta tocar a casa de la gent (s’accepten propostes : p )

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que practiquin el Do it Yourself sempre que puguin.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Veure aquella cançó acabada i sobretot la gent que et vas trobat pel camí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario