lunes, 6 de mayo de 2019

Arsa: Jaume Arnells i Rafel Sala (1976-2019): Cançó de repàs


Jaume Arnella i Rafel Sala, ARSA pels amics, faran un repàs antològic de tota la seva discografia conjunta des del 1976 i fins al 2019
Cofundadors de l’Orquestrina Galana i amb 5 discos conjunts a l’esquena, al Centre Artesà Tradicionarius (CAT) revisaran una vida d’ubèrrima i exuberant itinerància farandulera en una hora i escaig el proper divendres 10 de maig de 2019 a les 22 h.

Jaume Arnella i Rafel Sala (ARSA pels amics) es van constituir el 1976 –en plena Marxa de la llibertat– com a duet internacional sense fronteres. Establerts a Cornudella del Montsant van anar bastint un repertori de cançons populars –que anaven recollint– i de cançons pròpies –que anaven sobreeixint–. Després d’escampar tot aquest repertori arreu del país, cofunden l’Orquestrina Galana i amb el seu ball indígena fan ballar mitja humanitat.

Acabada aquesta etapa es reparteixen la música com a bons germans: un es queda amb la música simfònica i l’altre amb la més romancera. Això no els impedeix de fer, al cap d’un temps, uns quants CD conjuntament: Les cançons de Beget: les tonades de la seva vida. l’Eròtica Monàstica: els arranjaments vigorosos per uns versos amb picardia medieval. Balades i cançons de François Villon: heterodòxia pura de la mà de l’iconoclasta per excel·lència. L’Estellés, amb el Llibre de la saviesa: l’home que no para per més cansat que se senti. I Les sabates d’en Jaume: el front de l’Ebre viscut per un joveníssim Josep Gual, de la lleva del biberó. 

L'inadaptat - Arnella i Sala 

No hay comentarios:

Publicar un comentario