domingo, 11 de octubre de 2020

Els de Lima Satélite Menor ens presenten dos singles "La distancia nos hizo bien" i "Tímidas formas"

Satélite Menor banda de Lima (Perú) ens presenta “La Distancia Nos Hizo Bien” (Catenaria Discos, 2020), una cançó de dream pop que des del començament evoca una frescor a la qual l'envolta un sentiment de nostàlgia, reforçada per melancòliques cordes que inclouen guitarres poperes, un baix voluminós i veus que ens parlen de retrobaments. 

Aquest nou lliurament musical ens parla d'aprenentatges generats per la distància temporal i física amb esperançador resultat. Manté l'esperit reflexiu i fràgil del seu primer EP “Tímidas formas de convivencia” (2018). La cançó va ser inclosa en el compilat del segell El Nectar costat del més representatiu de l'indie pop nacional actual.

Produït per Daniel Quiñones amb l'assistència de Mynezza Morales, qui també afegeix veu i teclat, completen l'actual formació Antonio Espinoza (veu i guitarra), Sofia Araya (veu), Mirko Bailon (baix) i Renzo Pacheco a la bateria. S'obre camí a un dels discos més feeling de l'any.

Seguint la línia pop melòdica que aquesta "col·laboració" comença a explorar, "Poderes Fácticos" s'addiciona a les seves lletres existencialistes, teclats i guitarres que fan èmfasi, de forma precisa, en els missatges d'autoengany per justificar-se: "quan intentis quedar bé malgrat de les teves fracassos, vine i torna a aquest monstre ple de desvergonyiment, el fantasma que mou els fils que et van faltar ".

Entre dolents i llibertats a punt de ser assolides, no hi ha dubte que l'exploració personal plantejada per la banda, a través d'harmonies melancòliques, és una cosa que els cau a pèl i que gairebé sembla resultar-com un exercici musical natural. Poders fàctics és la segona cançó que van gravar la col·laboració de Satélite Menor i Bea Mar qui en paral·lel als seus projectes han anat publicant singles que complementen les seves trajectòries.

La cançó va ser gravada en Asteroide Music Studio, sota la direcció artística de Mariana Contreras, masterització a càrrec de Hitmakers Mastering i el disseny a càrrec de La Caja Espacial. Es tracta del primer llançament per al 2020 del segell discogràfic CATENARIA DISCOS.


No hay comentarios:

Publicar un comentario