lunes, 15 de febrero de 2021

Óscar Arboleda presenta “Lejanías”

Óscar Arboleda presenta el seu esperat nou álbum conceptual “Lejanías”

El músic i escriptor colombià, radicadohace sis anys a Barcelona, ​​presenta l'esperat àlbum conceptual  “Lejanías”. Es tracta d'un treball que s'ha estat rumiant durant anys entre la filosofia, la música, la literatura i l'encreuament de camins entre la vida rural i la gran ciutat. Entre el folklore de les muntanyes llatinoamericanes amb recursos estilístics de el jazz i el rock. Instruments acústics i enregistraments en anàleg molt conscient de viure a el mateix temps en una era digital. Una música i un discurs entre les fronteres, que parla d'històries de la vida profunda i el gir tecnològic, el record de l'experiència impredictible de camp i la predicció algorísmica.

Una frontera de recursos, persones i tecnologies que donen origen a un disc molt íntim, original i contemporani.

L'àlbum compta amb alguns singles llançats entre finals de l'any 2020 i inicis de 2021: “Después de las Montañas” i “El Narrador”, dos videoclips de Pedro Vidal. Aquest àlbum va ser co-produït entre Óscar i Checho Fernández (Argentina), gravat en Turonet Studio amb Claudi Arimany (Espanya), amb els músics Checho Fernández, Jankely Félix de l'Àguila (Perú), Pablo Giménez (Argentina) i Fran Peinador (Costa Rica ), masteritzat per Magí Batalla (Brasil), i amb col·laboracions Julián Mayorga (Colòmbia).

Aquest nou àlbum neix després dels seus anteriors treballs en literatura i filosofia a la Universitat Javeriana i el seu doctorat a la Universitat de Barcelona. Amb la influència d'autors com Jacques Derrida, Walter Benjamin, Santiago Castro-Gómez, Aimé Césaire, Spinoza, Aurelio Arturo, Totó La Momposina, Julián Mayorga, Gustavo Santaolalla ... entre el cànon i les marges, aquesta és la síntesi d'un encreuament de camins que segueix expandint els significats d'una identitat híbrida.

L'àlbum es podrà escoltar en totes les plataformes i es troba ja disponible a físic en format de llibre amb l'edició, il·lustracions i pintures de la seva esposa Melissa Beltrán Ramírez.

El treball s'anirà presentant mica en mica, i estarà sencer a finals de mes.

1 comentario:

  1. S'ha obviat el nom de la coreògrafa i ballarina del videoclip de Pedro Vidal "Después de las Montañas”.

    ResponderEliminar