martes, 13 de abril de 2021

La Fúmiga presesenta "Comèdia Dramàtica"

La Fúmiga va presentar el passat dimarts 16 de març nou single, “Comèdia dramàtica”, que estrenaran en directe a la Telecogresca. Es tracta del primer avançament del nou àlbum que els valencians presentaran a la tardor del 2021 amb el segell Halley Records. Al tema l’acompanya un videoclip creat per ICÒNIC, empresa valenciana que ja ha treballat amb La Fúmiga en anteriors ocasions.

La salut mental és una de les grans oblidades d’aquesta pandèmia. La major part de la gent jove assegura patir o haver patit ansietat arran dels canvis a les seves vides provocades per la Covid-19. És per això que La Fúmiga, sense perdre el seu singular estil festiu i satíric, ha volgut visibilitzar aquesta problemàtica per tal que es pugui empatitzar amb tota la gent que pateix. Com diu La Fúmiga “les pelis que et montes no són poques ni moltes”, i cal relativitzar els pensaments negatius, acceptant la importància que per a cadascú tinguin.

Partint d’aquesta temàtica, el clip d’ICÒNIC recrea escenes mítiques de la història del cinema com a metàfora de les pel·lícules que tothom té al cap i “no em deixen ser feliç”.

La cançó és festiva i plena de ritmes llatins i rockers caracteritzats per les melodies de la potent secció de vents de la banda alzirenya. “Comèdia dramàtica” va ser enregistrada i produïda novament pel valencià Mark Dasousa a l’Atomic Studio d’Ondara.

La Fúmiga han xafat fort amb el seu primer àlbum, Espremedors (Halley Supernova 2019), amb milions de reproduccions a les plataformes digitals, que els ha valgut el Premi Carles Santos atorgat pel públic i el Premi Ovidi a “Millor àlbum de mestissatge”. A més, amb l’EP Pròxima parada (Halley Supernova 2020), on la banda reafirmava el seu compromís amb la producció audiovisual en temps de restriccions per la música en directe, ha obtingut el Premi Tresdeu a “Millor llançament musical del 2020”.

La Fúmiga a hores d’ara és una de les bandes amb més èxit del panorama musical. El seu espectacle enèrgic i engrescador inspirat en les tradicionals xarangues d’instruments de vent i percussió, i la seva particular fusió d’estils els ha portat a ser el grup que més concerts va fer l’estiu passat i un dels noms obligats als principals festivals i esdeveniments del circuit musical.

No hay comentarios:

Publicar un comentario