sábado, 12 de junio de 2021

"Transcocktail" és el tercer disc en solitari de Xavi Moyano

 


"Transcocktail" és el tercer disc en solitari de Xavi Moyano. el disc que es va publicar en dues tandes: la primera, Cara A, ho fa el passat 6 Maig 2021 i conté quatre temes i un remix: la segona, Cara B, està prevista la seva publicació en el pròxim tardor de 2021.

Trans apunta directament a trobar-nos al disc amb canvis i viratges que, combinats en un còctel, només poden acabar barrejats o provocar una detonació.

La portada, dissenyada per Javier Belota, visualitza aquest missatge. Carlos Pareja, fotògraf de Barcelona que ha retratat recentment l'escena queer-underground de Barcelona i que queda recopilada en el seu llibre “No quiero ser como tú”, va acceptar el repte de visibilitzar aquesta transformació.

Hi ha agitació, tensió, sexe a mitges, trobades, anhels i retrets en els versos de Transcocktail. També és capaç de plantar-li cara a el feixisme i el populisme a “Estúpido”.

Nico Canet, productor i artífex de el so del disc, s'uneix a aquest propòsit i minuta el canvi sonor del disc cançó després cançó.

No hi ha dubte que Transcocktail és un canvi en el so de XM.

A l'afrontar en dues meitats, aquesta primera ens va a portar de la mà per ensenyar-nos el lloc de partida que és “Canción de Amor” on prima un so clàssic, instruments acústics, guitarres i a partir d'aquí va deixant pistes, que es continuen mostrant a "Estúpido" i que es materialitzen en “Ya hablaremos tú y yo”,, on els sintetitzadors són tan crucials com la distorsió per sostenir el tema, però a l'arribar al pont ens sorprèn els elements crus de l'electrònica. En "Enero" es reconcilien els dos estils que conviuen durant tot el tema. En aquesta, de vegades lluita de vegades barreja volem trobar la direcció de la segona meitat del disc.

Cada single avançament, ha anat acompanyat d'un videoclip. hi ha maquillatge i cruising a “Canción de Amor” i tot un imaginari medieval revisat de la mà de Chini “Ya hablaremos tú y yo”. el clip de "Estúpido", rodat al Bar Prize de Barcelona, ​​vol agrair i donar suport als bars musicals castigats per aquesta pandèmia.

Tanca el disc el remix de Jaume Caldera, component de Doble Platina i Grupo Zeta. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario