martes, 20 de julio de 2021

El Music Port Fest del Port de Sagunt: MClan i La Fúmiga

 

El Music Port Fest, la tercera edició del qual s'anava a celebrar a l'Espai La Nau de Port de Sagunt els dies 2 i 3 de juliol, anuncia l'ajornament de l'esdeveniment fins al pròxim any. D'altra banda, el festival s'adapta a les actuals circumstàncies sanitàries perquè la música torne a la localitat del Camp de Morvedre. Ho farà amb el cicle Port en Viu, una iniciativa que tindrà lloc durant les mateixes dates i es desenvoluparà en un format reduït. D'aquesta manera, els jardins del Centre Cívic de Port de Sagunt acolliran les actuacions de M-Clan, La Fúmiga i artistes locals per confirmar. Aquesta decisió s'ha adoptat després de constatar la impossibilitat d'organitzar esdeveniments multitudinaris en pròximes dates per les conseqüències de la Covid-19.

La programació de Port en Viu

El cantant Carlos Tarque i el guitarrista Ricardo Ruipérez van ser membres fundadors de la banda M-Clan el 1993 i ara mantenen viva la seua flama. Després d'un rodatge de dos anys, els murcians van publicar el seu primer disc en 1995. Aquell àlbum, gravat a Memphis i titulat Un buen momento, els va convertir en punta de llança del rock estatal gràcies a la veu de Tarque i a temes com “Perdido en la ciudad”, “En mis manos” o “Donde el río hierve”, amb un inconfusible sabor del sud. Actualment, i amb més de 25 anys de trajectòria, M-Clan és considerada una de les bandes més importants del panorama musical espanyol. El públic i la crítica destaquen el rock melòdic i les lletres madures que els caracteritzen amb èxits com “Quédate a dormir”, “Carolina” o “Miedo” y versions de la Steve Miller Band (“Llamando a la tierra”) o Rod Stewart (“Maggie despierta”).

D’altra banda, La Fúmiga és un grup nascut a Alzira en 2012. Amb una base instrumental molt potent, on se senten les notes de dolçaines, trombons, trompetes i saxòfons, posen en escena una proposta enèrgica i de vocació festiva. Així mateix, en els seus concerts busquen la interacció amb el públic perquè la celebració siga completa. D'aquesta manera, la banda recorda per igual a les fanfàrries balcàniques i a les brass bands del centre d'Europa i Nova Orleans. La Fúmiga va ser escollida per votació popular com la millor formació del 2019 en els II Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Aquell mateix any, després de diversos singles com “Sokatira” i “La Muixeranga”, el grup va editar el seu primer llarga durada, Espremedors, on va incloure temes com “Mediterrània”, “Primera cojungació” o “Cançó que mai s'acaba”. El seu últim llançament és el senzill “Ja no fa mal” amb la col·laboració de Samantha.

No hay comentarios:

Publicar un comentario