miércoles, 8 de diciembre de 2021

“Ekklesia” és el nou treball de Lil Russia & Jahzzmvn

Lil Russia és el projecte musical d'Irina Casado, “una obrera de la musica” com deia Pepa Flores. La rapera de Montcada i Reixac treballa colze a colze amb Jahzzmvn, productor granadí i resident del barri de Sants, que fusiona les seves instrumentals explosives amb els seus versos combatius de l’artista. Tot i ser de l’extraradi de Barcelona, la montcadenca es va fent poc a poc un nom a l’escena catalana amb el seu estil, on el rap és l’essència però són molts els sons que nodreixen la seva música.

Lil Russia presenta el seu nou treball “Ekklesia”, rap “de carrer” en una selecció de 7 cançons honestes, crues i amb molta força. El primer tema d'aquest EP és “Agua de Coco”, una col·laboració amb Isma.l 186. Marcat pel boombap, ambos artistes fan una demostració de l’essència del rap més clàssic disparant barres reivindicatives i en primera persona sobre la vida de barri. Amb el saber fer impecable del raper i MC aragonès Rapsusklei, ens sorprèn amb la segona col·laboració “Cuando el fuego brilla”.  Aquesta cançó destaca pel seu so fresc, que amb una suau influència de ritmes llatins, Rapsusklei i Lil Russia es senten còmodes i llencen versos àgils sobre un beat explosiu del Jahzzmvn. 

A mig camí hi ha “Affairs” amb l’Adala, un sorprenent canvi de registre. Lil Russia i Adala aposten per una balada, amb un ritme suau i íntim, per posar-se a la pell d’una relació espinosa i endinsen l’oient dins les entranyes d’una historia d’amor complicada marcant una diferencia considerable respecte a la duresa de la resta de cançons. 

L’últim regal de Lil Russia és “Panteras”, que recupera la duresa que inunda aquest treball, amb la fantàstica col·laboració de Santa Salut. Les dues raperes brillen amb llum pròpia en aquesta cançó plena de versos afilats i rimes ràpides amb un estil cru i un transfons reivindicatiu. Tanca l’EP amb el seu primer avançament. “Amor de la Calle”, amb Trusty. Una cançó amb líriques que cremen y una producció magnífica on aconsegueixen passejar el seu “descaro” sobre un beat, que sampleja al mític bolerista cubano Rolando Laserie.

“Ekklesia” és el nou treball de Lil Russia & Jahzzmvn, que presentava el passat 14 d’octubre en format físic i digital. Lil Russia & Jahzzmvn s'han rodejat d’amics i artistes reconeguts de l’escena del rap per mesclar l’estil més dur del Rap old school amb el flow afilat i fresc del rap espanyol actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario